Istoria ne-a arătat ca societatea este într-o continua evolutie si încearcă mereu să se reinventeze. Modul la care răspundem acestui dinamism al societății va determina pe termen mediu și lung succesul nostru ca și individ, ca și companie și mai apoi ca și națiune.

Azi, atat companiile, cat si angajatii, trebuie sa lucreze împreună și să se adapteze noului mod de a face business și de a ramane operaționali. De ce? Pentru ca lumea încă funcționează. Într-adevăr are alte reguli, dar funcționează.

Acest nou mod de funcționare al societății o sa aibă un impact major asupra modului în care ne vom trai viata de acum încolo.

Cel mai important “produs” al situației create este acela ca a adus tehnologia în prim plan. Companiile sunt nevoite sa adopte o strategia mult mai digitalizata pentru a face față noilor provocări. Astfel ca acestea stau în legătură cu clienții lor prin intermediul website-urilor si aplicatiilor ( adaptate acum oricărui tip de device) iar angajații lor își desfășoară activitatea din “home office” utilizând la maximum resursele informatice ale firmei.

Așadar, se estimează că până în 2027, într-o țară ca si SUA, mai mult de jumătate din angajații vor lucra remote. Cu siguranța acest trend se va extinde în majoritatea țărilor dezvoltate ale lumii și asta pentru ca atat angajatii cât și companiile vor vedea beneficiile muncii de acasă în ceea ce privește productivitatea și satisfactia în randul angajatilor interesați din ce în ce mai mult de confortul personal.

După cum se vede, riscul de a nu avea soluțiile IT potrivite implementate în cadrul companiei poate afecta succesul acesteia. Noua era nu face decat sa deschidă noi oportunități dacă suntem deschisi sa le observam.

Haideți sa fim pozitivi și să începem sa ne gandim care va fi rolul nostru în noua societate.